Отфрлени и кандидатските листи на НДМ на Бачев

Сите девет членови на ДИК гласаа за отфрлање на листите на партијата на Јанко Бачев, со образложение дека има големи неправилности, како несовпаѓање на потписите на предложените кандидати и промена на кандидати без барање од ДИК