Мицкоски до Радев и владата во Софија: ВМРО-ДПМНЕ нема да почитува едностран договор со потпис од Заев

Нема да почитуваме договор што би го потпишал Зоран Заев, е пораката што претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ја испрати до бугарскиот претседател Румен Радев и...

Ковид мерки во кампања: Џафери, Бектеши и Дехари без маска во затворен простор во Кичево

Ако во изминатиот период бевме сведоци на опуштање меѓу граѓаните, сега, по почетокот на изборната кампања, сме сведоци дека дел од ковид мерките се прекршуваат и од поединци кои повикуваа да се почитуваат