Проекции на Светска банка за Северна Македонија: Раст на економијата, но и на инфлацијата

Акцент на економските реформи и стабилизирање на јавните финансии. Ова се препораките на Светската банка за Северна Македонија за забрзување на процесот за интегрирање во Европската Унија (ЕУ), откако е решен деценискиот спор за името со Грција