Независни кандидати на локални избори: Најмногу во 2005 година – 25 отсто, најмалку во 1996 година – 7,5 отсто, на претстојните – 8,75 проценти

Од вкупно 297 кандидати за градоначалник на претстојните локални избори на 17 октомври, независни се 26 или 8,75 проценти. Ова е помалку во споредба со последните...

Независни кандидати за градоначалници од повеќе општини собраа потписи за учество на локалните избори

Заклучно со вчерашниот ден, потписи за кандидирање на локалните избори собрале независни кандидати од неколку општини, а потписи се собрани и за советнички листи, информира Државната...

ДИК: Собрани потписи за четири независни кандидатски листи, рокот е до 30 август во 24 часот

Во подрачните одделенија и канцеларии на Државната изборна комисија (ДИК) заклучно до вчера собрани се потписите за четири независни советнички листи за локалните избори што ќе...