Масакр во југозападен Нигер: Вооружени напаѓачи убиле 69 луѓе меѓу кои и локален градоначалник

Вооружени напаѓачи на 2 ноември убиле 69 луѓе во југозападниот дел на Нигер, меѓу кои и локален градоначалник. Делегацијата предводена од градоначалникот на Банибангу падна во...