ВМРО-ДПМНЕ го отфрли новиот француски предлог, Мицкоски повика на протести

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денес по објавувањето на новиот француски предлог го оцени како „ултиматум за иднината на нашата Македонија“, и одраз на мегаломанските барања...

Прва анализа на новиот француски предлог: Протоколите се заменети со годишни прегледи на имплементацијата

Со изменетиот француски предлог, Протоколите во преговарачката рамка се заменуваат со „годишни прегледи“. Со тој предлог, Северна Македонија повторно добива две меѓувладини конференции за почеток на пристапните преговори...

Пристигна предлог од француското претседателство, Владата почнува консултации

До Владата на Република Северна Македонија, преку Министерството за надворешни работи, од француското претседателство пристигна предлог со идеи кои се однесуваат на нашите jaвно изнесени позиции...