Фајзер истражува лек во форма на таблета за спречување инфекција со Ковид-19

Компанијата Фајзер објави дека почнала истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми....