Едмонд Адеми: Во 202З граѓаните на земјите во Отворен Балкан ќе патуваат без гранични контроли

Какви промени во квалитетот на секојдневието носи иницијативата Отворен Балкан? Одговри побаравме од советникот за надворешна политика на премиерот и координаторот во Владата на иницијативата Отворен...

Џафери за НОВА: Државното знаме во Кабинетот е на вистинското место

Новиот претседател на Собранието во интервју за НОВА вели дека ги разбира сите реакции, но по случувањата на 27 април, смета дека дека сите треба да разбереме дека „ни знамето ни програмите на политичките партии на Албанците не се тие што влијаат врз политичкиот живот во РМ“