Дозвола и за „Ковавакс“: СЗО ја одобри вакцината на „Новавакс“ против коронавирус

Светската здравствена организација (СЗО) денеска ја одобри вакцината против коронавирус на американската компанија Новавакс и Серум институтот во Индија, што ја отвори вратата за нејзино вклучување...

Новавакс побара одобрување од СЗО за нејзината вакцина против Ковид-19

Американската компанија Новавакс и нејзиниот партнер индискиот Серум институт ја пријавија својата вакцина против Ковид-19 за итно одобрување од Светската здравствена организација. Барањето до СЗО обично...