Главниот бугарски обвинител доаѓа во Скопје да преземе ДНК примероци за идентификација на жртвите

Главниот бугарски обвинител Иван Гешев денеска ќе дојде во Скопје за лично да поднесе барање за правна помош до Обвинителството во Северна Македонија. Бугарските обвинители треба...

Обвинителот на МКС побара продолжување на истрагата за воени злосторства во Авганистан

Главниот обвинител на Меѓународниот кривичен суд (МКС), Карим А.Х. Кан, денеска побара итно одобрување за продолжување на истрагата за воени злосторства извршени во Авганистан. Обвинителот Кан...

Јовески и Краснов: Соработката е основа за поуспешна борба со криминалот

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија, Љубомир Јовески, оствари средба со генералниот обвинител на Руската Федерација Игор Краснов. Во рамки на досегашната успешна соработка помеѓу двете...