Одложено рочиштето за Тврдина 2 – судијката Спиревска е избрана во Судски совет

Судењето за случајот „Тврдина 2“ на Специјалното јавно обвинителство денеска не се одржа бидејќи предметот треба да биде распределен на друг судија, откако судијката Гордана Спиревска...

Тортура: Судијката предупреди – ова е последно одложување

Рочиштето за  „Тортура“ денеска повторно беше одложено, овојпат поради болест на обвинетиот Филип Атанасов.Неговиот адвокат Љупчо Шврговски достави писмена лекарска потврда од здравствената установа „Медикал сапорт“...