Апел за евакуација на жители од критичните реони во селата Нов Истевник и Стар Истевник

Жителите од критичните реони во село Нов Истевник и Стар Истевник зафатени со големиот пожар да се евакуираат во градската средина. Поради алармантната состојба на теренот,...