Мнозинството ученици и студенти од „Отворен Балкан“ се за настава со физичко присуство

Учениците и студентите од земјите од иницијативата „Отворен Балкан“ преферираат настава во живо или комбиниран модел. Најголем број од младите во регионов, над 70%, не сакаат...

Завршува учебната година од која една третина беше онлајн настава

Првото полугодие го одбележаа „есенските“ преговори на СОНК со Министерството за образование и наука за повисоки плати, а во второто и учениците и наставниците, се соочија со нова и досега непозната ситуација што ја наметна пандемијата со Ковид-19. Со одлука на Владата во април, оваа година ќе нема државна матура, па матурантите ќе може да конкурираат на уписите на факултет со дипломата за завршено средно образование