Одлука на ДИК: Сто проценти повисок надоместок за членовите на Избирачките одбори

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната седница донесе едногласна одлука и за зголемување на паричниот надоместок за членовите на општинските изборни комисии за 20 отсто, а здравствените работници што учествуваа во процесот да добијат по 6.000 денари