Протест на оризопроизводителите – бараат финансиска поддршка од Владата за оризовата арпа

Протест на оризопроизводителите од кочанско.  Производителите на ориз од кочанскиот регион денеска со земјоделска механизација ја блокираа едната коловозна лента на магистралниот пат А3 во селото...

Оризопроизводителите најавуваат блокади на регионални патишта ако поддршка за арпата не добијат повеќе земјоделци

Производителите на ориз од кочанскиот регион бараат што повеќе земјоделци да бидат опфатени со финансиската помош – три денари за килограм предадена арпа, а за тоа...