Вандализам во Гевгелија: Оштетени жардиниери и искршени палми во време на полициски час

Вандализам се случил синоќа на централното градско шеталиште во Гевгелија каде од, засега, непознати сторители за време на полицискиот час биле оштетени повеќе жардиниери пред државни...

Палмите биле преплатени за 400.000 евра, а штетникот е гратис!

Увозот и садењето на палмите е страшен волунтаризам, ненаменско трошење јавни пари, потенцијална огромна штета по растителниот свет во земјава и се разбира, срам кој треба да остане како поука за во иднина. Сето ова го покажаа сознанијата до кои дојде НОВА