Во САД од 8 ноември ќе можат да патуваат само лицата кои примиле една од седумте вакцини одобрени од ФДА и СЗО

Ќе има „ограничени исклучоци“ за невакцинирани патници кои патуваат од околу 50 земји со исклучително ниски стапки на вакцинација, а кои вклучуваат некои од најсиромашните нации...

Велика Британија и Северна Ирска ги признаваат македонските сертификати за вакцинација

Да имаат примено комплетна вакцина (две дози) најмалку 14 дена пред да пристигнат во Велика Британија; да бидат вакцинирани со некоја од следниве вакцини: Оксфорд/АстраЗенека, Pfizer...