Во отсуство на противпожарна служба Пехчевци си формираа доброволно противпожарно друштво

Пехчево го доби првото доброволно противпожарно друштво, кое денес беше промовирано на градскиот плоштад, јави локалниот портал Малешнет. По минатогодишните катастрофални пожари во Малешевијата, група на...

Пријателството нема граници: Пожарникарите од Австрија не ги заборавија Пехчевци – на децата им подарија новогодишни пакетчиња

Децата од Пехчево добија новогодишното изнедадување од aвстриските пожарникари, кои изминатото лето учествуваа во гаснењето на пожарите во Малешевијата. Испраќајки им подароци и пакетчиња, пожарникарите од...

Заев од Пехчево: Ги враќаме младите, градиме темелно и нудиме модерна држава за сите граѓани

Нашите кандидати за градоначалници и советници се понуда за модерните развојни текови, нивната се излитени кадри кои биле дел од централната или локалната власт во времето...

Активни 10 пожари во моментот во Македонија, повлечени хеликоптерите од Пехчевско

Поради исклучително високите температури, веднаш по пристигнување на петте хеликоптери на местото на големиот шумски пожар во Пехчевско, командантот на ескадрилата донел одлука за нивно повлекување,...