По угинувањето на 500 пеликани во Грција, да се пријавуваат симптоми на птичји грип или зголемена смртност, алармира АХВ

Oгледувачите треба да водат евиденција за болни и угинати птици, а потребно е и соодветно да се отстранува ѓубрето и угинатата живина од фармите како  можност...