За десет години двојно зголемена употребата на пестициди во овоштарството во ЕУ

Организацијата Pesticide Action Network Europe (PAN Europe) уште еднаш предупреди дека европските земјоделци не ги поддржуваат напорите употребата на пестициди во овоштарството да се сведе на...