Продолжи вонредната состојба во Пирот, граѓаните се советуваат да не излегуваат од дома поради опасност од испарувања од амонијакот 

Градоначалникот на Пирот, Владан Васиќ, најави дека останува на сила вонредната состојба која беше прогласена синоќа поради истекување на амонијак од вагон-цистерна што излета од шините...