Апелираме до пратениците да покажат разбирање за македонскиот работник, велат од слободниот синдикат

Од Конфедерацијита на слободни синдикати на Македонија (КСС) денеска повторно се обратиле до сите пратеници во Собранието со цел, како што соопштија, прифаќање на амандманот кој...

Сојузот на синдикати очекува сите пратениците да го прифатат амандманот за зголемување на платите

ССМ потсетува дека до сите координатори на пратенички групи во Собранието достави предлог амандман кој значи да се зголеми основната нето плата на вработените во органите...

Планираме историско зголемување на пензиите и на платите на вработените во јавниот сектор, вели Ковачевски

Низ социјален дијалог и без политичко влијание ќе се дојде до решение за платите во јавниот сектор, потенцираше премиерот Димитар Ковачевски, најавувајќи рекордно зголемување на пензиите...

Синдикалниот лидер Ралповски незаменлив, ќе добие уште еден мандат

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) денеска на конгрес го избира новото раководство, а единствен кандидат за претседател е досегашниот претседател Благоја Ралповски. – Очигледно се задоволни...

Ковачевски: Има јавни претпријатија во кои членови на управен одбор имаат поголеми плати од претседателот на државата

Во наредните шест месеци ќе се работи на изработка на нов Закон за плати, затоа што постои неконзистентност во платите. Имаме јавни претпријатија во коишто членови...

Платата на вработените во Комунална хигиена по 16 години се зголемува за 2.000 денари

На денешната прес-конференција директорот на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, Зухди Енуз, ја информираше јавноста дека по цели 16 години ќе бидат зголемени платите на вработените...

ДУИ: Двојното зголемување на минималната плата е вистинскиот пат за повисок животен стандард

Демократската унија за интеграција го поздравува постигнатиот договор меѓу Сојузот на Синдикати на Северна Македонија и работодавачите за зголемување на минималната плата од 15.140 денари на...