Хелсиншки: Вранишковски го доби случајот против Македонија во Стразбур

Постапката во Стразбур беше иницирана од Хелсиншкиот комитет за човекови права во името на „Православната охридска архиепископија“, како верско здружение на коешто не му беше дозволено да се регистрира на национално ниво