ЕУ ќе ја удвои поддршката за војската на Украина на над 1 милијарда долари

Лидерите на Европската унија денеска ќе гласаат за дуплирање на финансиската поддршка за украинските вооружени сили, изјави високиот претставник за надворешна и безбедносна политика на Унијата,...