Ангеловска-Бежоска: Со поголема вклученост на жените во економијата може да се зголеми растот за 30%

Поголемата вклученост на жените носи бројни придобивки за целото општество, односно тоа може да придонесе за поголем економски раст од околу 10%, во просек, во развиените...