Лекувањето на заболените од ковид-19 е комплексен процес, сѐ повеќе млади пациенти со тешка клиничка слика, вели Филипче

Поголемиот процент од починатите се повозрасни со хронични болести. Ние од оваа болест видовме помлади починати лица и претходно и тоа е навистина една страшна клиничка...