САД стравува од можноста Кина со воена опрема да ја помогне Русија во инвазијата на Украина

Американски официјален претставник соопшти дека Русија побарала од Кина воена опрема за употреба во инвазијата на Украина, барање што ги зголеми тензиите во врска со тековната...