МЗШВ: Јавните повици за закуп на државно земјоделско земјиште се поништени поради неправилности во постапката

Јавните повици за доделување на државно земјоделско земјиште под закуп се поништени поради неправилности во постапката, реагира Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на обвинувањата од...

Владата ги поништи одлуките на Мизрахи за в.д. директори на центри за социјална работа

Поништени се решенијата за разрешување од должност и именување на в.д. директори во јавните установи – меѓуопштински центри за социјална работа во Штип, во Битола, во Пробиштип, во Валандово, во Прилеп и во Радовиш

Уставните судии ќе го сркаат тоа што си го надробија

Иако иницијативата на адвокатот Зоран Стојановски до Уставен суд ќе изброи четири години старост, судиите токму сега ја актуелизираат, во период кога СЈО не функционира, кога ВМРО ДПМНЕ упорно го стопира Законот за јавно обвинителство, кога ќе се формира техничка влада и кога следат парламентарни избори. Обидот на уставните судии е да направат простор да стане правно ефективна аболицијата на екс-претседателот Ѓорѓе Иванов и со тоа да прекинат истрагите, судските процеси, но и да се укинат пресуди против поранешните челници на ВМРОДПМНЕ и високи функционери во тогашната власт