Град Скопје не го коментира случајот со лицето со посебни потреби коешто не било примено во автобус на ЈСП Скопје

Од Град Скопје и денеска нема да го коментираат настанот поврзан со  обвинувањата од Коалицијата „Менуваме“ за дискриминација во врска со лице со посебни потреби на...

ПРОЦЕС: Живот вреден за живеење

Вистински приказни раскажани од родители на деца со посебни потреби, но и деца кои за првпат зборуваат јавно, во книгата „Живот вреден за живеење“. Во ПРОЦЕС говорат Мимоза Петревска, една од автирките и Каролина Костадиновска клинички психолог