Кабул го напушти и последниот американски авион-Бајден денеска ќе и се обрати на нацијата 

Последните американски воени авиони го напуштија Авганистан, објави генералот Френк Мекензи, командант на Централната команда на САД во Пентагон. Заминувањето на САД го означува крајот на...