Медицински персонал од Балкан – одличен бизнис за посредници

Германските клиники плаќаат и до 15.000 евра за посредништво во регрутирање медицински персонал од Западен Балкан. Одличен бизнис за посредниците, кој за некои е на граница на трговија со луѓе. Ова истражување беше овозможено преку програмата за стипендии "Reportes in the Field", проект на фондацијата Роберт Бош и невладината н-ост