Денеска се официјализира договорот СДСМ – ДУИ: Зоран Заев четири години премиер

Нова ТВ дознава дека ДУИ во преговорите ги добиле министерствата за надворешни работи и за финансии. Досегашниот премиер Оливер Спасовски ќе се врати во Министерството за внатрешни работи (МВР) од каде ја презеде функција премиер на техничката Влада, додека Никола Димитров од МНР заминува во Министерството за правда