Владата со барање до КЗБ: Приложете дополнителни анализи за предложените ковид-мерки и како да се поттикне вакцинацијата

Владата бара од Комисијата за заразни болести (КЗБ) дополнителни анализи и компаративни студии за предложените мерки, но и предлози за дополнителни мерки за поттик за масовна...

Платежна картичка: За СДСМ е поттик за економијата, за ВМРО-ДПМНЕ поткуп на граѓаните

Власта и опозицијата со различни ставови за домашна платежна картичка чија распределба, како што вчера најави министерката за финансии, Нина Ангеловска, ќе почне оваа недела. Проектот...