Австрија: Две третини од повратниците од З. Балкан со ковид-19, Македонците најголеми „увозници“

Над две третини од повратниците од одмор од Западен Балкан се позитивни на коронавирус, соопшти австриската Агенцијата за здравство и безбедност на храна (АГЕС). Најголем број...