Со трета доза заштитата се зголемува на над 80 проценти, единствено со вакцинација може да се намали бројот на реинфекции, вели проф. д-р Петличковски

Укинување на сертификатите сега би било апсолутно контрапродуктивно.  Трансмисијата на вирусот е се уште на високо ниво, а имаме многу низок степен на вакцинација, нагласи д-р...