Пристигнаа 500.000 вакцини на „Синовак“, Кина сега вакцинира луѓе од 3 до 100 години

Денеска на скопскиот аеродром пристигнаа 500.000 вакцини што ги купивме од производителот Синовак. Вакцините ќе бидат соодветно складирани во Поликлиниката „Јане Сандански“ и на Институтот за...

Пратка со отпад за Цементарница под лупа на граничниот премин „Богородица“

Државниот инспекторат за животна средина во координација со Министерството за животна средина и просторно планирање и Царинската управа врши вонреден инспекциски надзор над пратка со отпад...