Домаќинствата од утре ќе можат да произведуваат и продаваат струја

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска информираше дека го потпишал Правилникот за обновливи извори на енергија со кој граѓаните и компаниите ќе можат да произведуваат електрична...