На владина седница не станало збор за работните групи за предлогот една изборна единица

Владата на седница нема расправано за работните групи за една изборна единица односно за измена на Изборниот законик, соопшти владиниот портпарол Душко Арсовски одговарајќи на прашање...

За работодавачите е неприфатливо да го платат и трошокот за ПЦР-тестовите и два слободни дена за вакцинација

Најголемиот дел од компаниите и досега практикуваа мерки со кои го стимулираа вакцинирањето против Ковид-19, како што се: исплата на еднократна парична награда за вакцинираните работници,...