Романскиот претседател Јоанис го предложи лидерот на „Унија за спас на Романија“ за мандатар за формирање влада

Романскиот претседател Клаус Јоанис го предложи Дачијан Чолош, лидер на центристичката Унија за спас на Романија, за мандатар за формирање влада. Минатата недела, малцинската либерална коалиција...