Ристевска Јорданова: Да престанеме да бидеме заложници на одлуката за почеток на преговорите со ЕУ

Малинка Ристевска Јорданова е еден од домашните авторитети за евроинтеграциите чие мислење е секогаш добредојдено во политичките кругови а пред се во јавноста, поради компетентноста и...

Ерол Ризаов за НоваТВ: Преговорите со Бугарија не треба да прекинат

Ерол Ризаов, новинарски ветеран и одличен познавач на внатрешната и надворешната политика, водечки авторитет во македонскиот журнализам, е дел од галеријата влијателни личности кои за НоваТВ...

Андреј Лепавцов за НоваТВ: Дијалогот со Бугарија треба да продолжи, но според динамика која ќе се води од реалната состојба

Поранешниот амбасадор во ЕУ, Андреј Лепавцов, е дел од патешествието на нашата земја кон европското семејство и одлично ја познава разликата меѓу тоа да се биде...