Османи: Преговорите ќе почнат во вторник, a Протоколот ќе го објавиме денеска, во ист момент со бугарското МНР

Османи денеска пред новинарите ја презентираше содржината на Протоколот, кој освен податоците за политичкиот дијалог, средбите, работата на меѓусекторските групи, ги содржи и точките од пакетот...

Северна Македонија треба веднаш да ги почне преговорите за членство со ЕУ, сметаат Шведска и Чешка

Балканот е од најголема важност. Албанија и Северна Македонија ги исполнија условите за почеток на преговорите и тие треба да започнат веднаш, изјави Линде  Приоритет на...