Потпретседателот на Фејсбук задолжен за вештачка интелигенција: Го укинуваме системот за препознавање лица

Фејсбук денеска соопшти дека го укинува својот систем за препознавање на лица, кој автоматски ги идентификува корисниците на фотографиите и видеата, наведувајќи ја зголемената загриженост за...