Операторите добија плус 90 дена за пререгистрација на ТВ каналите што ги реемитуваат

Рокот, како што информираат од владината прес-служба, е продолжен од 60 дена на 150 дена со цел операторите да ја исполнат обврската за прибавување на соодветно пропишаната документација од странски радиодифузери и да ја достават до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги