Околу 150 илјади евра одземени на македонски државјанин на преминот Прешево

На 72-годишен државјанин на РС.Македонија на граничниот премин Прешево-Табановце трајно му се одземени 148.000 евра, што српските цариниците ги пронајдоа во автомобилот „Мерцедес“ со германски таблички...

Србија го ратификува договорот со С. Македонија за заедничка контрола на Прешево-Табановце

Српскиот Парламент доцна синоќа го усвои Законот за ратификација на Договорот меѓу Владата на Србија и Владата на Северна Македонија за воспоставување заедничка контрола на граничниот...

Србија привремено го затвора царинскиот терминал во Прешево

Причината за престанок со работа на оваа царинска испостава од 25-ти ноември е од техничка природа, сè додека не се постигне соодветно решение за непречено продолжување на работата, појаснуваат од српската Царина