Франција гласа: Макрон или Ле Пен

Француските гласачи денес гласаат за да одлучат дали на центристот Емануел Макрон ќе му дадат уште пет години како претседател или ќе го заменат со кандидатката...

Завршна претседателска дебата пред утрешните избори во Франција: Макрон доминираше – Ле Пен возвраќаше

Во среда навечер 15,6 милиони Французи ја проследија дебатата меѓу двајцата финалисти на француските претседателски избори Емануел Макрон и Марин Ле Пен. Педантните соработници на двајцата кандидати уште...