Град Скопје: Целосната организација, постапка и избор за наградите „13 Ноември“ беше завршена пред преземање на мандатот од Арсовска

Целосната организација, постапка и избор за доделување на наградите беше завршена, а воедно и наградите доделени и парафирани непосредно пред превземање на мандатот. Со оглед на...

Бугарија внимателна, презема чекори да го запре пожарот што доаѓа од Пехчево

Градоначалникот на Симитли Апостол Апостолов и претседателот на општинскиот совет Владимир Христов, ноќеска на границата со Северна Македонија ја проверуваа состојбата со пожарот помеѓу Делчево и...