ВМРО-ДПМНЕ ја презеде власта во Струмица со советник од ВМРО-Народна

Советникот Мето Витанов од ВМРО-Народна партија чиј што претседател е Љубчо Георгиевски премина во советничката група на ВМРО-ДПМНЕ со што СДСМ го загуби мнозинството во Советот на општина Струмица