ОЕЦД отвора пристапни преговори со шест земји, меѓу кои и Бугарија, Хрватска и Романија

Советот на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД) донесе одлука за започнување пристапни преговори со шест земји кандидати – Хрватска, Бугарија, Романија, Аргентина, Бразил и...