Канадските политичари во „лов на гласови“ со забрзано градење куќи за поевтинување на домувањето како најголема грижа на електоратот

Некои аналитичари и економисти се загрижени за  големата улога на недвижностите во економијата на Канада. Канадското домување како дел од бруто домашниот производ во четвртиот квартал...