Ковачевски со честитка за Прочка: Да простуваме и да ни биде простено, да продолжиме по патот кон градење успешно и среќно општество со рамноправни граѓани

Премиерот Димитар Ковачевски во име на Владата и во свое лично име денеска упати честитка за празникот Велики поклади – Прочка до поглаварот на Македонската Православна...

По две години пауза, ќе продолжи прилепскиот карневал „Прочка“ што ќе се одржи на 6 март

По двегодишна пауза, годинава ќе се одржи прилепскиот карневал „Прочка“. На Велики-Поклади, Прочка, на 6 март, во Прилеп ќе продефилираат карневалските маски на чело со Мечкарите,...